Hoe maakt de EEVE app verbinding met mijn Willow robot?

Een van de belangrijkste kenmerken van de EEVE app (iOS en Android) is dat je er overal ter wereld verbinding mee kunt maken met je robot. Wat extra bijzonder is, is dat de verbinding 'peer-to-peer' is. Dit betekent dat je telefoon een directe verbinding maakt met je robot, zonder langs de EEVE-servers te gaan. Het grote voordeel is dat beelden van je tuin volkomen privé zijn en niet via onze systemen gaan.

Belangrijk: In dit artikel wordt beschreven hoe uw telefoon verbinding kan maken met uw robot, de eerste vereiste is dat uw robot is aangesloten op internet via Wi-Fi of een optionele 4G-verbinding.

De manier waarop dit werkt is dat de app op je smartphone contact maakt met de EEVE servers en na identificatie krijgt je app een directe route naar je robot. Vanaf dat moment sta je in direct contact met de robot, onafhankelijk van de EEVE-dienst. Het is belangrijk om te weten dat de video die je ziet een live stream is. Dit betekent dat het even kan duren voordat de verbinding volledig tot stand is gekomen, en als de kwaliteit van de verbinding een seconde wat minder is, zul je dit direct merken. Zie het als het bekijken van een live video op een website. Dus maak je geen zorgen als de verbinding even wegvalt, zij zal zich weer verbinden.

Wat bedoelen we met 'verbinding op afstand'?

In grote lijnen zijn er drie mogelijke verbindingssituaties:

1. Je telefoon is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als je robot:
    Hier heb je altijd verbinding.
  2. Je telefoon is verbonden met een ander Wi-Fi-netwerk dan je robot, bijvoorbeeld op kantoor of een openbare hotspot:
    Je zult verbinding kunnen maken, maar er zijn enkele factoren die de verbinding trager kunnen maken of zelfs kunnen verhinderen. Sommige firewalls (bijv. op kantoor) verhinderen peer-to-peer videostreaming, en openbare Wi-Fi-netwerken kunnen de bandbreedte of je telefoon beperken.
  3. Je telefoon is verbonden met het internet via het mobiele netwerk (3G/4G/5G):
    Je kunt perfect verbinding maken met je robot via het mobiele netwerk, maar zoals je waarschijnlijk hebt ervaren kan de kwaliteit van de verbinding erg verschillen van provider tot provider en is deze afhankelijk van je locatie. Bij roaming (reizen in het buitenland) kan het lijken alsof je een goede verbinding hebt, maar in de praktijk is de bandbreedte soms beperkt. Hou daar rekening mee.

Een speciale opmerking voor Duitsland:

Een aantal Duitse telecom providers, zeker TELEKOM en VODAFONE hebben zeer strikte firewall instellingen die voorkomen dat je video peer-to-peer kunt streamen. Dus als je in Duitsland woont, of door het land reist, kan het zijn dat je geen verbinding kunt maken met je robot via het mobiele netwerk.

Wat zijn mogelijke oplossingen?

1. Verbinding maken met een Wi-Fi netwerk
  2. Als je gebruik maakt van het TELEKOM netwerk, is er een omweg: verander de APN in je telefoon naar: internet.t-d1.de